У селі Миколаївка Білгород-Дністровського району презентували проєкт курортно-розважального комплексу «Вегас»

На заході був присутній голова Білгород-Дністровської районної ради Григорій Мельниченко, голова Сергіївської ТГ Анатолій Чередниченко, директор фірми “КиївБудДевелопмент” Євген Караман, мешканці села Миколаївка. У своїй промові Григорій Мельниченко зазначив, що даний проєкт був презентований і схвалений в Адміністрації Президента і Одеській обласній державній адміністрації. Євген Караман – директор фірми «КиївБудДевелопмент» розповів більш детально про проект, а саме: будівництво планується між селищами Миколаївка і Лебедівка на площі 3000 га. Сам проєкт передбачає будівництво та експлуатацію багатофункціонального комплексу, який буде працювати і пропонувати послуги для відвідувачів цілий рік, незалежно від сезону.

Розвинена інфраструктура курорту включає в себе:

  • Об’єкти для розміщення туристів різних категорій: готельний комплекс з казино (гемблінг зоною), житловий комплекс – будинки і котеджі різного типу, великий ресторанний і курортний комплекс, спортивно-розважальні майданчики, штучні водойми з очищеною морською водою, упорядкована пляжна територія, велика паркова зона;
  • Місце для проведення різних культурних спортивних та музичних фестивалів світового рівня (понад 30 тис осіб), з еко-селищем по типу “глемпінг”.
  • Об’єкти соціально-культурного призначення – поліклініка, школа, дитячий сад, торгові центри, адміністративно-офісні будівлі, автовокзал, а також об’єкти технічного призначення.

У комплексі одночасно зможе відпочивати до 50 000 чоловік.

Курорт “Вегас” має великий туристичний потенціал і може стати однією з ключових локацій не тільки для жителів України, а також для іноземних туристів.

Хочемо сказати, що проект розроблявся з екологічною філософією, заснованою на сучасних технологіях, яка включає в себе інноваційні технічні рішення щодо захисту і очищенню навколишнього середовища і енергоефективним методам використання природних ресурсів. Сюди входить – штучне озеленення території (створення великої паркової зони), будівництво вітрових електростанцій, використання енергії сонячних панелей і піролізно сміттєво-переробний комплекс, що враховує потреби не тільки планованого об’єкта, а й сусідніх з ним населених пунктів і, завдяки теплової генерації, частково закриває питання потреби в електроенергії.

Комплекс очисних споруд для водовідведення та очищення стоків з ефективністю мінімум 95%, що дозволить використовувати цю воду для технічних потреб та поливу зелених насаджень. А для побутових потреб будуть встановлені опріснювачі морської води, що в свою чергу зменшить навантаження на артезіанські свердловини. В цілому в комплексі працює закрита система споживання ресурсів. Без викидів в навколишнє середовище.

«Реалізація проекту передбачає майбутні позитивні зміни в розвитку регіону. Це – створення великої кількості робочих місць, а заплановане функціонування на базі комплексу, навчального центру готельно-ресторанного бізнесу та школи круп’є, дасть можливість молоді регіону придбати нові професії з подальшим працевлаштуванням. І істотне збільшення надходжень до бюджету громади, району та області, а також створення сприятливих умов для залучення інвестицій.

Ну і звичайно не можна не згадати, що мешканці сусідніх селищ Білгород-Дністровського району отримають прекрасну можливість для проведення дозвілля в красивому і комфортабельному місці відповідному світовим стандартам, який не має аналогів в Україні»,- підкреслив Григорий Мельниченко.

Розробкою і реалізацією проекту займається група компаній до складу якої входять девелоперські, інвестиційні, будівельні, архітектурні та інженерні компанії з досвідом створення масштабних проектів найвищого класу.

На презентації співав зірковий гість Павло Зібров, якого радісно зустрічали жителі Миколаївки. Презентація проєкту пройшла в дружній і теплій атмосфері.